main_pic

Vooraleer ze een nieuw kledingstuk aankopen gaan consumenten terecht nagaan of er wel een onderhouds etiket aanwezig is. Deze simpele symbooltjes geven immers in een oogopslag heelwat informatie. Informatie over welke behandelingen wel en niet zijn toegestaan en welke de maximale behandeling is die een toegestaan proces mag ondergaan. Ze zijn daarmee belangrijk voor zowel consumenten als professionele reinigers (wasserijen, droogkuis).

De symbolen verwijzen naar het meest kritische aspect van de behandeling van het textielartikel. Dit gaat over de zichtbare aspecten als kleurechtheid, afwerking accessoires (knopen, ritsen) en andere toepassingen, als over de onzichtbare facetten zoals bijvoorbeeld de gebruikte kleefstoffen, edm. Ze garanderen echter niet dat alle vuil en vlekken daadwerkelijk worden verwijderd. De fabrikant kiest deze symbolen met kennis van zaken en waarheidsgetrouw. Bij iedere reiniging of wasbeurt gaat er immers een deel van de "appretage" verloren en verliest het kledingstuk een fractie van zijn "nieuw" aspect. Maar dit verlies aan kwaliteit - of beschadiging- mag niet storender zijn dan de reden waarom het werd gereinigd. Hij stelt proefondervindelijk de grenzen vast waaraan het kledingstuk mag blootgesteld worden, en kiest niet stelselmatig de zachtste behandeling.
Want dat de consument zijn kledingstuk goed kan onderhouden, is ook voor hem belangrijk. De symbolen geven dan wel de maximale behandelingen aan, deze mogen altijd lager zijn... Mildere behandelingen en lagere temperaturen dan die welke op het etiket zijn aangegeven, zijn altijd toegestaan.

Klik op een van deze onderstaande symbolen ....
Wassen Bleken Drogen Strijken Prof.Reinigen Clevercare

De GINETEX symbolen op uw smartphone? Klik HIER.